Specialist in hoortoestellen


Hoorcentrum Veranneman is uw specialist inzake hoortoestellen in Antwerpen. Welk type het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw eigen voorkeur, de aard van uw gehoorverlies en de vorm van uw gehoorgang.

AHO

Een achter-het-oor-hoortoestel bestaat uit een plastic behuizing met daarin de elektronica. Dat deel wordt achter het oor gedragen. Het versterkte geluid wordt via een transparant plastic slangetje naar een oorstukje geleid, dat in het oor wordt gedragen. Het geluidsvolume kan automatisch aangepast worden, of handmatig bijgesteld worden. De meeste AHO-toestellen hebben een T-stand waarmee de luisterspoel kan worden ingeschakeld om geluid te ontvangen dat wordt verzonden door een ringleiding.

IHO

In-het-oor-hoortoestellen worden in hun geheel in het oor gedragen. De elektronica wordt ingebouwd in het oorschaaltje. Een IHO-toestel werkt volledig automatisch, maar soms is het mogelijk om het volume aan te passen met behulp van een hendeltje of wieltje of met behulp van een afstandsbediening. IHO-toestellen zijn vaak ook uitgerust met een luisterspoel (indien de ruimte dat toelaat) voor de ontvangst van geluiden die worden verzonden via een ringleiding.

CIC

Volledig-in-het-kanaal-hoortoestellen worden volledig in de gehoorgang geplaatst, waardoor het bijna niemand zal opvallen dat u een hoortoestel draagt. Kwalitatief en technologisch is een CIC-hoortoestel volledig vergelijkbaar met de technologie die wordt toegepast in de grotere AHO- en IHO-toestellen.

Meer informatie over hoortoestellen ? Contacteer ons.

Back to Top